OLAĞAN GENEL KURULDA KUTLU YOL YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEDİ
Kısa adı Kutlu Yol olan Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği 2. Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Genel Kurula ilgi ve katılımın yüksek olduğu görüldü. Dernek üye ve gönüllülerinin yoğun katılımıyla genel kurul ve birlikte iftar yapıldı. Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği 09 Mayıs 2016’da Samsun’da kurulmuştu.
Kutlu Yol Derneği Başkanı Mustafa KESKİN Genel Kurul ve iftar nedeniyle yaptığı konuşmada; “İsmail Bey Gaspıralı’nın birliğe, birlikteliğe vurgu yapan seslenişi “Dilde, Fikirde, İşte Birlik” ülküsünü yolumuz seçerek kurduğumuz Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneğimizin 2. Olağan Genel Kuruluna ve iftarımıza hoş geldiniz. Sizleri gönülden, yürekten saygıyla, sevgiyle selamlıyorum. Özellikle sevgilerimi sunuyorum. Çünkü Galip Erdem “Eksiğimiz hâlâ birbirimizi yeterince sevmeyi öğrenememiş olmamızdır.” diyor.
Ne mutlu bize ki büyük Türk milletinin tarihinde en önemli günlerden birinin 19 Mayıs 1919’un 100. yılını yaşıyoruz. Bu kutlu gün, 20. yüzyılın Ergenekon’u, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ‘mız kutlu olsun.
İçinde Kadir Gecemiz gibi güzel bir gün bulunan bu kutlu ayda birlikte orucumuzu açıyoruz, Allah birliğimizi birlikteliğimizi güçlendirsin, yaptığımız, yapacağımız bütün kulluk görevlerimizi kabul etsin.
Gönül dünyamızın, duygu ve düşünce dünyamızın, dünya görüşümüzün, kimliğimizin, kişiliğimizin oluşumunda, kutlu budun Türk’ün yeryüzünde var oluşundan bu güne yol göstericisi, kılavuzu, önderi olmuş, her türlü katkısı, emeği, çabası ve çalışması olan başta Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere bütün Türk büyüklerini en içten, yürekten, saygı ve gönül borcu ile anıyorum.
Birlikteliği, bir olmayı ülkü edindik ve “Yolumuz; dilde fikirde işte birlik yoludur, bu yol kutlu yoldur.” dedik.
Bu nedenle Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneğimizin kısa adı “Kutlu Yol” olmuştur.
Gaspıralı İsmail’in 1883’te ortaya koyduğu ülküyü gerçekleştirme yolunda, Türkiye’de ve bütün Türk yurtlarında çalışmalar yapması amacıyla Türk Dil Kurumu ve Türk Tarih Kurumunu kuran Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, büyük önderi Mustafa Kemal ATATÜRK en somut adımı atmıştır.
Güçlü ve büyük Türkiye’ye, Türk Birliği’ne, Turan’a dilde, fikirde, işte birlik olmadan ulaşılamayacağını biliyoruz.
Mustafa Kemal Atatürk 1 Kasım 1937’de “Biz, bütün Türk milletinin hizmetkârıyız.” Ziya Gökalp ise “Türkçülük Türk Milletini yükseltmektir.” yine İsmail Bey Gaspıralı da “Milletine hizmet etmek istiyorsan bildiğin işten başla.” diyor.
Dernek olarak bu bilgi, anlayış, amaç, ödev, ilke ve öğütler doğrultusunda çalışıyoruz.
Eğitim etkinleri, bilgilenmeye ve bilgi alış verişine yönelik söyleşi ve diğer etkinlikler, sanata, el beceri ve yeteneklerine yönelik eğitim ve çalışmalar ile geziler gibi birçok alanda çalışmalar yapma, yürütme çabasındayız. Gücümüz yettiğince, elimizden geldiğince bu çalışmaları daha ileriye götüreceğiz.
Son yıllarda gittikçe ağırlaşan, çok sıkıntılı ve güç bir süreç yaşayan ülkemiz, bu olumsuzlukları yenmeyi başarmalıdır.
Ülkede birlik ve dirliğin kurulması, Türk milletinin bugünü ve geleceği için “dilde, fikirde, işte birlik” büyük önem taşımaktadır ve Türk milleti için tek kurtuluş yoludur.
Bugün geçmişte yapılan yanlışları yinelememe ve güzel yarınları kurabilme gibi çok önemli ve büyük bir derdimiz, görevimiz var. Üşengeçlik yapmayarak, okumak, çalışmak, Türk kültürüne, değerlerine sahip çıkmak ve geliştirmek, üretmek en önemli görevlerimizdendir.
Bu millet, bu devlet, bu yurt için gündüz oturmadan, gece uyumadan, ölesiye çalışacağız ve dilde, fikirde, işte birliği sağlayacağız ki üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe Türk milletinin ilini ve töresini kimse bozamasın.
“Türk Milletini çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmak, çağlar üzerinden sıçratmak, Türk Devletini sonsuza dek yaşatmak, Güçlü ve Büyük Türkiye’yi, Türk Birliğini kurmak için ödevimiz çok çalışmak, okumak, bilgiyle dik durmak, birlikte uğraşmak, çabalamak, üretmek ve yol yürümektir.
“Yolumuz; Dilde, Fikirde, İşte Birlik Yoludur. Bu Yol Kutlu Yoldur.”
Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” diyerek tamamladı.
Divan Başkanlığını Av. Necati BULUTAY’ın yaptığı Genel Kurulda, yapılan seçim sonucu Dilde Fikirde İşte Birlik Yolu Derneği ’nin Kurulları aşağıdaki kişilerden oluştu.
Yönetim Kurulu:
Mustafa Keskin Genel Başkanlığında; Hülya Tombul, Nevin Dalay, Murat Kılıç, Ali Aydın, Levent Coşkun, Fatma Kara, Ahmet Sansür, Ercan Yılmaz, Rahman Çağrı Kılıç, Selçuk Özdemir
Denetim Kurulu: Mehmet Şanlı, Mustafa Er, Samet Demir, Faruk Karadeniz, Ahmet Demir
Yüksek Disiplin Kurulu: Oktay Demir, Necati Bulutay, Talat Eyüpoğlu